Εγγυάται να σας κρατήσει στεγνούς και ζεστούς

Η εμπειρία χρήσης της μεμβράνης GORE-TEX® από την Camel Active κρατάει από παλιά, τόσο στα long jackets και τα μπουφάν όσο και σε παπούτσια και αξεσουάρ. Αλλά πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτό το σημαντικό υλικό…!

Το GORE-TEX® είναι μία μεμβράνη -ένα εξαιρετικά λεπτό στρώμα (0,01 χιλιοστά)- από διογκωμένο πολυτετραφθοροαιθυλένιο! (ePTFE) το οποίο τοποθετείται ανάμεσα στις στρώσεις των υφασμάτων. Πιο επιστημονικά, έχει πάνω από 9 δισεκατομμύρια πόρους ανά τετραγωνική ίντσα (!) και αυτή η πυκνότητα είναι που δίνει στο GORE-TEX® τις μοναδικές του ιδιότητες.

Στα θετικά του χαρακτηριστικά λοιπόν, εκτός του ότι όλα τα ρούχα και παπούτσια με GORE-TEX®  είναι πλήρως αδιάβροχα είναι παράλληλα και πλήρως αντιανεμικά, μην επιτρέποντας στον εξωτερικό κρύο αέρα να εισχωρήσει. Έτσι, ενώ αποκλείει ολοκληρωτικά τα εξωτερικά καιρικά φαινόμενα, επιτρέπει στο σώμα μας να αναπνέει και στον ιδρώτα μας να δραπετεύσει. Σε αντίθεση λοιπόν με ρούχα που δεν διαθέτουν την τεχνολογία GORE-TEX®, η εφίδρωση πρακτικά εξατμίζεται από τη θερμοκρασία του σώματος αφήνοντας μας στεγνούς και ζεστούς.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η μεμβράνη GORE-TEX® χρησιμοποιήθηκε το 1981 στην πρώτη αποστολή διαστημικού λεωφορείου της NASA, το Κολούμπια, το οποίο μετέφερε αστροναύτες που φορούσαν στολές φτιαγμένες με ίνες GORE-TEX® ή πως το 1990 μια διεθνής αποστολή εξερευνητών στην Ανταρκτική διέσχισε όλη την ήπειρο φορώντας στολές φτιαγμένες με διάφορες στρώσεις της μεμβράνης.

Περισσότερες πληροφορίες για κομμάτια της συλλογής μας που περιέχουν GORE-TEX® και για οδηγίες χρήσης και περιποίησης τους, μπορείτε να μπείτε στο www.clodist.gr!