Θα μπορούσε κανείς να πει πως ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών στις Η.Π.Α. (“Thanksgiving” για τους λατινομαθείς) δεν διαρκεί μόνο για μία ημέρα. Κι αυτό γιατί η επόμενη ημέρα και ειδικότερα η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι ίσως και αυτή ένας «μικρός» εορτασμός τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εμπόρους. Παρόλο που δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τους πωλητές, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με ορδές ανθρώπων που ανυπομονούν να αποκτήσουν τα πάντα εντός των καταστημάτων σε τρομερά χαμηλές τιμές, η ημέρα αυτή είναι κατά κάποιον τρόπο «η γιορτή του shopping» και ειδικότερα του χριστουγεννιάτικου shopping. Ναι, καλά καταλάβατε. Ο λόγος γίνεται για το Black Friday!

Η “Μαύρη Παρασκευή”, ένα από τα μεγαλύτερα πλέον happenings, καθιερώθηκε από το 1952 και τις τελευταίες δεκαετίες υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες του δυτικού κόσμου, σηματοδοτώντας την έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών για τους αμερικανούς πολίτες και την αύξηση των εσόδων για τα καταστήματα.

Πώς προέκυψε ο όρος Black Friday;

Πολλές θεωρίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση της ονομασίας που αποδόθηκε στην Μαύρη Παρασκευή, με τις παρακάτω όμως να παρουσιάζονται ως οι επικρατέστερες:  η πρώτη εξήγηση τοποθετείται στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας και χρονολογείται το 1961, με σκοπό να χαρακτηρίσει το χάος που επικρατούσε στους δρόμους τη συγκεκριμένη ημέρα από πεζούς και οχήματα. Με το πέρασμα των δεκαετιών ωστόσο, προέκυψε μία ίσως πιο ορθή επεξήγηση που πλέον έχει καθιερωθεί. Ο χαρακτηρισμός «μαύρη» αντιπροσωπεύει την αλλαγή στο χρώμα των «κόκκινων» μετοχών που υπήρχαν μέσα στη χρονιά και σήμαιναν χαμηλές πωλήσεις σε «μαύρο», στο χρώμα δηλαδή που υποδήλωνε την αύξησή τους και ίσως και την εκτόξευσή τους την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα έχουν εντάξει το Black Friday στο πρόγραμμά τους, αυξάνοντας τα έσοδά τους και κυρίως δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να αποκτήσει τα προϊόντα που θέλει σε πολύ χαμηλές τιμές.

Φέτος όμως σας περιμένει μία ακόμη καλύτερη έκπληξη. Η Διανομές Ένδυσης καλωσορίζει την επίσημη έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών με το Black…3Day! Το τριήμερο 23-24-25 Νοεμβρίου δημιουργούμε το Black Thursday – Friday και Saturday και σας δίνουμε τη δυνατότητα να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια με μεγάλες προσφορές! Επισκεφθείτε τα καταστήματα ή την ιστοσελίδα μας, ανακαλύψτε τα μοναδικά προϊόντα και επιλέξτε αυτά που σας ταιριάζουν για εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους στις πιο χαμηλές τιμές!

Συγκεκριμένα:

True Religion: έως -70%

Camel Active: Ανδρικά Μπουφάν και Σακάκια με -25%

Camel Active: Παντελόνια -20%

Camel Active: Γυναικεία Μπουφάν και Σακάκια με -20%

Camel Active: Total Outfit (με αγορά μπουφάν ή σακάκι, πουκάμισο, παντελόνι και παπούτσια) -30%

Seidensticker και Jacques Britt: Πουκάμισα με -20%

Λοιπόν, το σκέφτεστε ακόμα; Black τριήμερο, Clodist και… είστε έτοιμοι για την εορταστική σεζόν!