Η True Religion εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 2003 από τον fashion guru Jeffrey Lubell με κύριο σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του denim σε όλους τους δυνατούς τομείς- εμφάνιση, λεπτομέρεια, ποιότητα και διαφορετικότητα. Σχεδόν μία δεκαετία μετά την ίδρυση της η True Religion έχει γράψει τη δικιά της ιστορία στο denim στην Αμερική αλλά και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. 

Από τις αρχές του 2011 η True Religion επέκτεινε την παραγωγή της, η οποία μέχρι τη στιγμή εκείνη ήταν αποκλειστικά στην Αμερική, στην Ιταλία δημιουργώντας νέα σχέδια –The Italian Collection- με σκοπό την προσέγγιση του προφίλ ενός εκ των απαιτητικότερων πελατών στον κόσμο: των Ευρωπαίων. 

Σήμερα το δίκτυο της True Religion αποτελείται από 124 καταστήματα στις ΗΠΑ και 31 σε διάφορες πόλεις συμπεριλαμβανομένων και των μεγαλύτερων διεθνών προορισμών μόδας. Παράλληλα, προϊόντα True Religion βρίσκονται σε μεγάλα Department Stores καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα ρούχων και αξεσουάρ.

Αν και στα λίγα χρόνια ύπαρξης της εταιρείας είχαν υπάρξει πολλές φήμες εξαγοράς από παγκόσμιους οίκους μόδας –και ιδιαίτερα μετά την εισαγωγή της εταιρείας στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο το 2003- το Μάιο του 2013 πραγματοποιήθηκε η εξαγορά της True Religion από το επενδυτικό fund Tower Brook Capital Partners με ανακοινώσιμη τιμή τα $ 835 Εκατομμύρια Δολάρια. Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών περιλαμβάνουν μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των προϊόντων, καλλυντικών, ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας του brand μέσω καταστημάτων και δικτύων διάθεσης των προϊόντων καθώς και συγκέντρωση της ανάπτυξης στις αγορές της Ευρώπης κυρίως αλλά και της Ασίας.